Overslaan en naar de inhoud gaan

In opspraak geraakte journalist weg bij gemeente Roermond

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 16:48

De in opspraak geraakte freelancejournalist Peter Blasic is niet langer als ambtenaar werkzaam bij de gemeente Roermond.

Burgemeester Rianne Donders maakte in een raadsinformatiebrief bekend dat het dienstverband van de ambtenaar per 15 april is opgezegd.

Plagiaat
Blasic kwam in januari in opspraak toen in weekblad De Groene Amsterdammer een artikel verscheen dat de freelancejournalist plagiaat zou hebben gepleegd in zijn artikelen en passages zou hebben verzonnen. De journalist schreef onder meer voor Nieuwe Revue, Elsevier en Knack.

Belang
De gemeente liet daarop weten dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar de werkzaamheden van Blasic als ambtenaar. Hoewel de nevenactiviteiten niets met de gemeente te maken hadden, mochten ze het belang van Roermond niet schaden, was de redenatie.

Geen onrechtmatigheden
Donders laat in de brief weten dat er geen aanwijzingen gevonden zijn voor onrechtmatigheden in het werk van Blasic voor Roermond. Toch werd besloten niet door te gaan met de medewerker.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen