Overslaan en naar de inhoud gaan

In opspraak geraakte journalist weg bij gemeente Roermond

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 16:48

De in opspraak geraakte freelancejournalist Peter Blasic is niet langer als ambtenaar werkzaam bij de gemeente Roermond.

Burgemeester Rianne Donders maakte in een raadsinformatiebrief bekend dat het dienstverband van de ambtenaar per 15 april is opgezegd.

Plagiaat
Blasic kwam in januari in opspraak toen in weekblad De Groene Amsterdammer een artikel verscheen dat de freelancejournalist plagiaat zou hebben gepleegd in zijn artikelen en passages zou hebben verzonnen. De journalist schreef onder meer voor Nieuwe Revue, Elsevier en Knack.

Belang
De gemeente liet daarop weten dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar de werkzaamheden van Blasic als ambtenaar. Hoewel de nevenactiviteiten niets met de gemeente te maken hadden, mochten ze het belang van Roermond niet schaden, was de redenatie.

Geen onrechtmatigheden
Donders laat in de brief weten dat er geen aanwijzingen gevonden zijn voor onrechtmatigheden in het werk van Blasic voor Roermond. Toch werd besloten niet door te gaan met de medewerker.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen