Overslaan en naar de inhoud gaan

Opslagdepot onder water geschrapt uit plannen haven Heijen

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 22:32

Er komt geen opslagdepot onder water voor zand en grind bij de uitbreiding van de haven van Heijen.

Dat blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan van de gemeente Gennep dat vanaf donderdag 17 juni voor zes weken ter inzage ligt.

Lees ook: Plan voor uitbreiding haven in Heijen

Angst voor overlast
Het uitbreidingsplan is een initiatief van zand- en grindbedrijf Teunesen en betoncentrale AVG. De kern ervan is een nieuwe watergeul in de strook grond tussen de huidige industriehaven en de Maas. Maar ook het onderwaterdepot maakte er deel van uit. En dat leidde tot protest van de bewoners van de woonarken in de Paesplas. Zij waren bang voor overlast van golven en wind. Dat onderdeel is nu uit de plannen geschrapt. Vorig jaar gebeurde dat al met de containerhaven.

Lees ook: Uitbreiding haven verdeelt Heijen

Werkgelegenheid
Wethouder Janine van Hulsteijn van Gennep (VVD) zegt blij te zijn dat de onrust in het dorp en met name bij de woonarkbewoners is weggenomen. "Het college is positief over de nader onderbouwde en deel gewijzigde plannen van de initiatiefnemers", aldus Van Hulsteijn. "Ze betekenen behoud en zelfs een toename van werkgelegenheid in onze gemeente, wat de vitaliteit en leefbaarheid van onze kernen ten goede komt."

Lees ook: Plan voor uitbreiding haven in Heijen 'realistisch'

Natuur en recreatie
Volgens haar sluiten de plannen ook aan bij de plannen voor hoogwaterbescherming, natuurontwikkeling en recreatie. Zo ontstaat er ruim 10 hectare nieuwe natuur, te vergelijken met 20 voetbalvelden. "Voor onze inwoners betekent dat een nieuw ommetje in hun omgeving met struinpaden en rustmogelijkheden. En er komen nieuwe visplaatsen", zo meent wethouder Van Hulsteijn. Zij stelt verder dat ook de verkeerssituatie wordt verbeterd, zodat fietsers vanuit Gennep straks veiliger naar Heijen kunnen fietsen. Deze aanpassingen worden tegelijk met de uitbreiding van de haven uitgevoerd. Verder wordt de entree van Heijen verfraaid met bomen en hagen.

Lees ook: Forse Europese subsidie voor binnenhavens

In het kader van zienswijzen die kunnen worden ingediend, organiseert de gemeente samen met de initiatiefnemers eind juni en begin juli excursies in het gebied. Aanmelden daarvoor kan binnenkort via de website van de gemeente Gennep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen