Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimen salpeterzuur begonnen in Venlo

Geplaatst opdonderdag 22 juni 2017 - 15:37

De brandweer is rond 15:30 begonnen met opruimen van de 1000 liter salpeterzuur in een fabriek op industrieterrein Tradeport in Venlo.

Omdat de brandweermensen met deze hitte in zuurbestendige pakken moeten rondlopen, verwacht de brandweer dat het opruimen nog wel even zal duren. De bedoeling is dat het salpeterzuur eerst in een goot wordt geleid, om daarna opgepompt te worden.

Explosie
Het zuur kwam vlak voor de middag vrij toen het vat ontplofte. Dat gebeurde in de fabriekshal van AHC Benelux aan de Groot Bollerweg. Niemand raakte gewond bij de explosie. Alle medewerkers konden het pand veilig verlaten, ook het bedrijfspand ernaast werd uit voorzorg ontruimd. De oorzaak is waarschijnlijk het ongewenste samenvloeien van twee chemische stoffen, waaronder het salpeterzuur. Hoe dat kon gebeuren, kon de brandweer donderdagmiddag nog niet zeggen.

Lees ook: Vat met gevaarlijk zuur ontploft in Venlo

Omdat de salpeterdampen door de wind richting Maas dreven, werd ook het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedrijfsongeval bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Venlo
Bedrijfsongeval lekkage Blerick 13 jan 2021
Onbedoelde chemische reactie: bedrijf ontruimd
Omgeving gewaarschuwd na salpeterzuurlek Baarlo
Zuurlek onder controle, Napoleonsbaan weer open
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen