Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimen salpeterzuur begonnen in Venlo

Geplaatst opdonderdag 22 juni 2017 - 15:37

De brandweer is rond 15:30 begonnen met opruimen van de 1000 liter salpeterzuur in een fabriek op industrieterrein Tradeport in Venlo.

Omdat de brandweermensen met deze hitte in zuurbestendige pakken moeten rondlopen, verwacht de brandweer dat het opruimen nog wel even zal duren. De bedoeling is dat het salpeterzuur eerst in een goot wordt geleid, om daarna opgepompt te worden.

Explosie
Het zuur kwam vlak voor de middag vrij toen het vat ontplofte. Dat gebeurde in de fabriekshal van AHC Benelux aan de Groot Bollerweg. Niemand raakte gewond bij de explosie. Alle medewerkers konden het pand veilig verlaten, ook het bedrijfspand ernaast werd uit voorzorg ontruimd. De oorzaak is waarschijnlijk het ongewenste samenvloeien van twee chemische stoffen, waaronder het salpeterzuur. Hoe dat kon gebeuren, kon de brandweer donderdagmiddag nog niet zeggen.

Lees ook: Vat met gevaarlijk zuur ontploft in Venlo

Omdat de salpeterdampen door de wind richting Maas dreven, werd ook het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omgeving gewaarschuwd na salpeterzuurlek Baarlo
Zuurlek onder controle, Napoleonsbaan weer open
Man gewond onder gietmal betonfabriek Tienray
Monteurs komen klem te zitten in Maasbrug
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen