Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimen drijfhout duurt tot volgende week

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 15:27

Het verwijderen van het drijfhout op de Maas en het Julianakanaal duurt nog tot midden volgende week.

Sinds dinsdag is Rijkswaterstaat bezig met het opruimen van het hout. Volgens Rijkswaterstaat is er nooit eerder zoveel drijfhout in de Maas en het Julianakanaal terecht gekomen.

Ardennen
Het hout is afkomstig van zijrivieren van de Maas in de Belgische Ardennen. Door de extreme regenval en de snelle stroming is het nu hier terecht gekomen. Omdat het de scheepvaart belemmert, wordt het drijfhout zo snel mogelijk opgeruimd.

Lees ook: Drijfhout op Maas hindert scheepvaart

Sloepen en kraanboot
Vanuit kleine sloepen worden de kleinere stammen en takken opgevist. Deze worden overgeladen in een kraanboot. Die haalt grote stammen machinaal uit het water. Het verzamelde hout wordt vervolgens via vrachtwagens afgevoerd. Sinds begin deze week zijn dat al zo'n 30 ladingen.

Hoeveel dat er aan het einde van de schoonmaakoperatie zijn, weet Rijkswaterstaat niet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen