Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 8:40

Zodra de asbest in Roermond zaterdagmorgen is weggehaald van openbare straten en terreinen, wordt begonnen met het opruimen van de vezels in tuinen, daken en kerstversiering.

Een tijdsplanning daarvoor is nog niet bekend, maar een woordvoerdster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord hoopt dat de klus voor de kerst geklaard is.

Verlichting
De schoonmakers hebben ook in de nacht van donderdag op vrijdag doorgewerkt, omdat er extra verlichting was geregeld. Bij daglicht worden de gebieden die zij hebben schoongemaakt nog gecontroleerd, waarna ze worden vrijgegeven.

Tuinen en daken
Bij het opruimen van tuinen en daken gaan de schoonmaakploegen op dezelfde manier te werk als bij de straten. Begonnen wordt bij het station, waarna stap voor stap in de richting van de voormalige jachthaven Het Steel wordt gewerkt. Door de grote brand daar dinsdagavond raakte de Roermondse binnenstad bezaaid met asbest.

Water
Als de tuinen, daken en kerstversieringen vrij van asbest zijn gemaakt, zijn de watertjes zoals de Roer maar ook vijvers aan de beurt. Ook daarin is asbest terecht gekomen, dat voor zover mogelijk ook wordt verwijderd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'
Ook asbestcontrole bij Laurentiusziekenhuis
Binnenstad Roermond na vier maanden asbestvrij
Brand jachthaven Roermond onder controle
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen