Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 8:40

Zodra de asbest in Roermond zaterdagmorgen is weggehaald van openbare straten en terreinen, wordt begonnen met het opruimen van de vezels in tuinen, daken en kerstversiering.

Een tijdsplanning daarvoor is nog niet bekend, maar een woordvoerdster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord hoopt dat de klus voor de kerst geklaard is.

Verlichting
De schoonmakers hebben ook in de nacht van donderdag op vrijdag doorgewerkt, omdat er extra verlichting was geregeld. Bij daglicht worden de gebieden die zij hebben schoongemaakt nog gecontroleerd, waarna ze worden vrijgegeven.

Tuinen en daken
Bij het opruimen van tuinen en daken gaan de schoonmaakploegen op dezelfde manier te werk als bij de straten. Begonnen wordt bij het station, waarna stap voor stap in de richting van de voormalige jachthaven Het Steel wordt gewerkt. Door de grote brand daar dinsdagavond raakte de Roermondse binnenstad bezaaid met asbest.

Water
Als de tuinen, daken en kerstversieringen vrij van asbest zijn gemaakt, zijn de watertjes zoals de Roer maar ook vijvers aan de beurt. Ook daarin is asbest terecht gekomen, dat voor zover mogelijk ook wordt verwijderd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'
Ook asbestcontrole bij Laurentiusziekenhuis
Binnenstad Roermond na vier maanden asbestvrij
Brand jachthaven Roermond onder controle
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen