Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen

Geplaatst opvrijdag 19 december 2014 - 8:40

Zodra de asbest in Roermond zaterdagmorgen is weggehaald van openbare straten en terreinen, wordt begonnen met het opruimen van de vezels in tuinen, daken en kerstversiering.

Een tijdsplanning daarvoor is nog niet bekend, maar een woordvoerdster van de Veiligheidsregio Limburg-Noord hoopt dat de klus voor de kerst geklaard is.

Verlichting
De schoonmakers hebben ook in de nacht van donderdag op vrijdag doorgewerkt, omdat er extra verlichting was geregeld. Bij daglicht worden de gebieden die zij hebben schoongemaakt nog gecontroleerd, waarna ze worden vrijgegeven.

Tuinen en daken
Bij het opruimen van tuinen en daken gaan de schoonmaakploegen op dezelfde manier te werk als bij de straten. Begonnen wordt bij het station, waarna stap voor stap in de richting van de voormalige jachthaven Het Steel wordt gewerkt. Door de grote brand daar dinsdagavond raakte de Roermondse binnenstad bezaaid met asbest.

Water
Als de tuinen, daken en kerstversieringen vrij van asbest zijn gemaakt, zijn de watertjes zoals de Roer maar ook vijvers aan de beurt. Ook daarin is asbest terecht gekomen, dat voor zover mogelijk ook wordt verwijderd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'
Ook asbestcontrole bij Laurentiusziekenhuis
Binnenstad Roermond na vier maanden asbestvrij
Brand jachthaven Roermond onder controle
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen