Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimdag langs de Maas: meer dan 1500 vrijwilligers in touw

Geplaatst opzaterdag 14 augustus 2021 - 7:13

Meer dan 1500 vrijwilligers gaan zaterdag aan de slag met het opruimen van de troep op de oevers langs de Maas die tijdens de overstromingen in juli is aangespoeld.

De aftrap wordt rond 10.00 uur gegeven aan de Maas bij Oost-Maarland.

Plekken
Op tientallen plekken van Eijsden tot Gennep en bij het Brabantse Waalwijk komen teams in actie. Ook aan de oevers van de kleinere zijrivieren als de Geul en de Roer worden de mouwen opgestroopt om onder meer het vele plastic, huishoudelijk, camping- en bouwafval te verwijderen.

Lees ook: Opvallend veel plastic kratten langs de Maas

Video: Orange Media

Vrijwilligers
De grote schoonmaak wordt georganiseerd door Maas Cleanup. Vorige jaren wist de organisatie zon 700 vrijwilligers vooral van lokale IVNs en Natuurmonumenten op de been te brengen, dit keer ruimschoots het dubbele. "We merken dat er door de overstromingen veel animo is", zegt een woordvoerster van de organisatie. "Zelfs van buiten Limburg komen mensen om hier een dagje te helpen."

Lees ook: Extra Maas Cleanup na wateroverlast

Gif
Niet alles wordt schoongemaakt. Op sommige plekken liggen nog giftige stoffen die eerst moeten worden verwijderd. Deze plekken worden mogelijk aangepakt op World Cleanup Dag op 18 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen