Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruimdag langs de Maas: meer dan 1500 vrijwilligers in touw

Geplaatst opzaterdag 14 augustus 2021 - 7:13

Meer dan 1500 vrijwilligers gaan zaterdag aan de slag met het opruimen van de troep op de oevers langs de Maas die tijdens de overstromingen in juli is aangespoeld.

De aftrap wordt rond 10.00 uur gegeven aan de Maas bij Oost-Maarland.

Plekken
Op tientallen plekken van Eijsden tot Gennep en bij het Brabantse Waalwijk komen teams in actie. Ook aan de oevers van de kleinere zijrivieren als de Geul en de Roer worden de mouwen opgestroopt om onder meer het vele plastic, huishoudelijk, camping- en bouwafval te verwijderen.

Lees ook: Opvallend veel plastic kratten langs de Maas

Video: Orange Media

Vrijwilligers
De grote schoonmaak wordt georganiseerd door Maas Cleanup. Vorige jaren wist de organisatie zon 700 vrijwilligers vooral van lokale IVNs en Natuurmonumenten op de been te brengen, dit keer ruimschoots het dubbele. "We merken dat er door de overstromingen veel animo is", zegt een woordvoerster van de organisatie. "Zelfs van buiten Limburg komen mensen om hier een dagje te helpen."

Lees ook: Extra Maas Cleanup na wateroverlast

Gif
Niet alles wordt schoongemaakt. Op sommige plekken liggen nog giftige stoffen die eerst moeten worden verwijderd. Deze plekken worden mogelijk aangepakt op World Cleanup Dag op 18 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen