Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproepen vaccinaties te vroeg verstuurd, informatie klopt wel

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 22:29

In Noord-Limburg hebben jongens en meisjes door een misverstand te vroeg een oproepkaart voor vaccinaties ontvangen.

Het gaat om de vaccinaties tegen DTP/BMR en HPV, zegt woordvoerder Lilian van Mierlo van de GGD Limburg-Noord. De informatie in de oproepkaarten klopt echter wel.

23 maart
"Het was de bedoeling dat de oproepkaarten pas op 23 maart verzonden zouden worden, omdat we eerst nog de meningokokken-vaccinatie op het programma hebben staan", zegt Van Mierlo. Volgens de woordvoerder komt de misser voor rekening van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM verstuurt de kaarten namens de GGD's.

Prikken
Voor de prik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en de prik tegen de bof, mazelen en rodehond (BMR) worden alle in 2010 geboren kinderen uitgenodigd. De prik tegen Humaan Papillomavirus (HPV) - de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker - is bestemd voor alle meisjes die in 2006 geboren zijn. Iedereen die daarvoor opgeroepen is, heeft de kaart te vroeg ontvangen.

Uitnodiging, datum en tijdstip
In die oproepkaart staan de uitnodiging, de datum en het tijdstip waarop iemand gevaccineerd kan worden. De verstrekte informatie klopt wel. Er zijn in totaal negen locaties waar de jongens en meisjes zich kunnen laten vaccineren.

Vanaf 23 maart is op de website van de GGD Limburg-Noord het overzicht waar en wanneer gevaccineerd wordt terug te vinden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen