Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep Sportvisserij Limburg: 'Ga niet vissen!'

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 10:06

Een bijzondere oproep van sportvisserij Limburg zaterdagmorgen: "Ga niet vissen!"

Door de warmte van de afgelopen weken is de watertemperatuur enorm gestegen. En daardoor is het zuurstofgehalte in het water gedaald. "Als vissen nu een enorm gevecht moeten leveren aan de lijn, dan komen ze door zuurstofgebrek in de problemen", laat waarnemend voorzitter Thijs Belgers weten.

'Nooit meegemaakt'
Belgers hoopt dat zijn advies ten harte wordt genomen."Ik zit ruim veertig jaar in het visstandbeheer en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Omdat het ook de komende week nog rond de dertig graden kan worden, willen we vragen om in elk geval tot eind komende week niet te gaan vissen."

Risico
Voor de ene vissoort vormen de watertemperatuur en het zuurstofgehalte in het water een groter risico dan voor de andere soort. "Met name bij forel, sneep en andere zuurstofgevoelige vissen is de kans op sterfte gewoon heel groot", aldus Belgers.

Het Waterschap Limburg liet eerder deze week weten dat het al honderden dode vissen heeft gevonden. Voorl in de Panheelderbeek in Panheel en de Vlootbeek in Echt had het waterschap het druk met het opruimen van de overleden vissen.

Lees ook: Honderden dode vissen door hitte en droogte

Omgeving
Behalve de hengel thuis te laten, vraagt Sportvisserij Limburg vissers ook om het viswater in hun eigen omgeving in de gaten te houden. "En mocht er iets opvallends aan de hand zijn, meldt dit dan bij ons. Dan kunnen we kijken of er iets mis is."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen