Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep Sportvisserij Limburg: 'Ga niet vissen!'

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 10:06

Een bijzondere oproep van sportvisserij Limburg zaterdagmorgen: "Ga niet vissen!"

Door de warmte van de afgelopen weken is de watertemperatuur enorm gestegen. En daardoor is het zuurstofgehalte in het water gedaald. "Als vissen nu een enorm gevecht moeten leveren aan de lijn, dan komen ze door zuurstofgebrek in de problemen", laat waarnemend voorzitter Thijs Belgers weten.

'Nooit meegemaakt'
Belgers hoopt dat zijn advies ten harte wordt genomen."Ik zit ruim veertig jaar in het visstandbeheer en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Omdat het ook de komende week nog rond de dertig graden kan worden, willen we vragen om in elk geval tot eind komende week niet te gaan vissen."

Risico
Voor de ene vissoort vormen de watertemperatuur en het zuurstofgehalte in het water een groter risico dan voor de andere soort. "Met name bij forel, sneep en andere zuurstofgevoelige vissen is de kans op sterfte gewoon heel groot", aldus Belgers.

Het Waterschap Limburg liet eerder deze week weten dat het al honderden dode vissen heeft gevonden. Voorl in de Panheelderbeek in Panheel en de Vlootbeek in Echt had het waterschap het druk met het opruimen van de overleden vissen.

Lees ook: Honderden dode vissen door hitte en droogte

Omgeving
Behalve de hengel thuis te laten, vraagt Sportvisserij Limburg vissers ook om het viswater in hun eigen omgeving in de gaten te houden. "En mocht er iets opvallends aan de hand zijn, meldt dit dan bij ons. Dan kunnen we kijken of er iets mis is."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen