Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep Limburgse theaters aan provincie: 'Schade is enorm'

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 20:38

De Limburgse theaters hebben met een brief een oproep gedaan aan de provincie om hen in deze coronacrisis financieel te ondersteunen.

De brief namens alle directies van de Limburgse theaters is gericht aan Ger Koopmans, gedeputeerde van cultuur.

Onuitroeibaar
Volgens de theaters moet een financiële bijdrage ervoor zorgen dat ze hun waardevolle rol in de samenleving kunnen blijven vervullen. "Juist ook in deze tijden is duidelijk dat de verbeelding en uitdrukkingskracht van kunstenaars onuitroeibaar maar ook onontbeerlijk zijn. Op social media wordt gezongen, gedanst, gespeeld en voorgedragen en worden opnamen van voorstellingen en concerten belangeloos gedeeld. En dat alles door kunstenaars en podia voor wie de toekomst momenteel uiterst onzeker is."

Gevolgen
De Raad voor Cultuur brengt in beeld wat de middellange- en langetermijngevolgen per regio zullen zijn. "In onze provincie wordt steeds meer duidelijk dat de schade enorm is." En die is volgens hen niet op te vangen door de gemeenten en culture instellingen zelf.

Lees ook: 'Steunfonds cultuur niet voldoende'

Vitale bijdrage
De directies denken dat als de podia in Limburg omvallen, er na de corona een kaal en troosteloos landschap van lege gebouwen overblijft. Toch beseffen ze ook dat de cultuursector niet zo cruciaal is als bijvoorbeeld onderwijs en zorg. "Maar wij zijn er ook van overtuigd dat de podiumkunsten, naast het materieel cultureel erfgoed en cultuureducatie, een vitale bijdrage leveren aan het (geestelijk) welzijn in onze maatschappij."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen