Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep: Kom niet naar Vaals

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 18:55

Vaals roept bezoekers op om komend weekend weg te blijven, en vooral niet in de gemeente op zoek te gaan naar winterpret.

In het Heuvelland viel vrijdagochtend sneeuw die bleef liggen. In de loop van de dag werd het rond Vaals en Vijlen zo druk, dat volgens de gemeente de coronaregels niet nageleefd kunnen worden.

Drukte
In een verklaring wijst burgemeester Harry Leunessen naar de drukte waarmee de gemeente in april, tijdens de eerste lockdown mee te maken had: "Toen gingen, ondanks herhaalde oproepen om thuis te blijven, alsnog veel mensen de weg op. Het was toen zelfs zo druk in ons buitengebied dat wegen moesten worden afgesloten. Dat willen we niet nog eens meemaken. Ik roep daarom met klem op: ga dit weekend geen sneeuwwandeling maken in de bossen rondom Vijlen en Vaals. Ons buitengebied kan een grote toestroom niet aan."

Maatregelen
De gemeente waarschuwt dat er komend weekeinde in ieder geval flink gehandhaafd zal worden op foutparkeerders. Vanwege de sneeuwval en de gladheid werd de Epenerbaan, tussen Vaals en Epen, vrijdag al afgesloten. Die weg door het Vijlenerbos wordt bij winterse omstandigheden vaker afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen