Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep Facebook levert gehandicapte Siem baan op

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 16:00

De 20-jarige Siem Geelen uit Neer heeft dankzij Facebook een werkplek gevonden. De oproep van de gehandicapte jongen voor werk werd ruim 10.000 keer gedeeld.

Na zijn reguliere opleiding kreeg Siem geen werk. Daardoor was hij aangewezen op een Wajong-uitkering in combinatie met dagbesteding.

10.000 keer
Siem heeft een spasme en zit in een rolstoel. Dat beperkt zijn bewegingsvrijheid, maar Siem kan en wil wél gewoon werken. Dat wil hij zelfs zo graag dat hij een oproep met een video heeft geplaatst op zijn Facebookpagina. Tot grote verrassing van vader Loek is het bericht een week later al bijna 10.000 keer gedeeld.

Hartverwarmend
In het bericht meldt Siem dat hij graag met computers werkt en zo aan de slag kan. De reacties zijn hartverwarmend: van een klein
stucadoorsbedrijf dat hem met rolstoel en al kan ontvangen, tot grote bedrijven die Siem graag willen helpen.

Inmiddels heeft hij een werkplek gevonden. Siem gaat aan de slag bij ROC Leeuwenborgh in Sittard. Hij is hier onder zijn leeftijdsgenoten en krijgt werk dat is afgestemd op wat hij kan.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen