Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 16:23

De partij Lokaal-Limburg gaat zonder een van de oprichters de Statenverkiezingen in. Rob Hompe is boos opgestapt bij de partij waarvan hij vorig jaar aan de wieg stond.

Hompe is verbolgen dat hij geen lijsttrekker is geworden van de partij, waarin diverse lokale partijen uit heel Limburg samenwerken. Het lijsttrekkerschap was hem wel degelijk toegezegd voor de kieslijst Noord- en Midden-Limburg, beweert Hompe.

'Gekaapt'
Uiteindelijk koos het bestuur van de partij Raimond Franssen uit Voerendaal als lijsttrekker in de gehele provincie. "De partij is uiteindelijk gekaapt door Zuid-Limburgers", aldus de teleurgestelde Hompe.

Onrecht
Lijsttrekker Franssen spreekt tegen dat Hompe onrecht is aangedaan. "Dat mensen teleurgesteld zijn als de lijst wordt vastgesteld, dat zie je in elke partij. Het bestuur heeft besloten en dan moet je het nemen zoals het is. En er niet achteraf deze draai aan gaan geven."

Krachten gebundeld
Lokaal-Limburg is een voortzetting van de Universele Senioren Partij (USP), die als afsplitsing van 50Plus op dit moment één zetel in Provinciale Staten heeft. Drijvende krachten van de USP zijn Statenlid Albert Leppers uit Melick en Rob Hompe. Ze hebben uiteindelijk de krachten gebundeld met diverse lokale partijen, die zo een stem hopen te krijgen in Provinciale Staten. Leppers staat wel bij Lokaal-Limburg op de lijst.

Hompe stapt nu over naar de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van het Roermondse Statenlid Cor Bosman. Hij wordt lijstduwer. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 18 maart.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Lokaal-Limburg: 'Te veel landelijke onderwerpen in campagne'
Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stemlokaal stembureau
Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen