Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 16:23

De partij Lokaal-Limburg gaat zonder een van de oprichters de Statenverkiezingen in. Rob Hompe is boos opgestapt bij de partij waarvan hij vorig jaar aan de wieg stond.

Hompe is verbolgen dat hij geen lijsttrekker is geworden van de partij, waarin diverse lokale partijen uit heel Limburg samenwerken. Het lijsttrekkerschap was hem wel degelijk toegezegd voor de kieslijst Noord- en Midden-Limburg, beweert Hompe.

'Gekaapt'
Uiteindelijk koos het bestuur van de partij Raimond Franssen uit Voerendaal als lijsttrekker in de gehele provincie. "De partij is uiteindelijk gekaapt door Zuid-Limburgers", aldus de teleurgestelde Hompe.

Onrecht
Lijsttrekker Franssen spreekt tegen dat Hompe onrecht is aangedaan. "Dat mensen teleurgesteld zijn als de lijst wordt vastgesteld, dat zie je in elke partij. Het bestuur heeft besloten en dan moet je het nemen zoals het is. En er niet achteraf deze draai aan gaan geven."

Krachten gebundeld
Lokaal-Limburg is een voortzetting van de Universele Senioren Partij (USP), die als afsplitsing van 50Plus op dit moment één zetel in Provinciale Staten heeft. Drijvende krachten van de USP zijn Statenlid Albert Leppers uit Melick en Rob Hompe. Ze hebben uiteindelijk de krachten gebundeld met diverse lokale partijen, die zo een stem hopen te krijgen in Provinciale Staten. Leppers staat wel bij Lokaal-Limburg op de lijst.

Hompe stapt nu over naar de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van het Roermondse Statenlid Cor Bosman. Hij wordt lijstduwer. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 18 maart.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Lokaal-Limburg: 'Te veel landelijke onderwerpen in campagne'
Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stemlokaal stembureau
Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen