Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 16:23

De partij Lokaal-Limburg gaat zonder een van de oprichters de Statenverkiezingen in. Rob Hompe is boos opgestapt bij de partij waarvan hij vorig jaar aan de wieg stond.

Hompe is verbolgen dat hij geen lijsttrekker is geworden van de partij, waarin diverse lokale partijen uit heel Limburg samenwerken. Het lijsttrekkerschap was hem wel degelijk toegezegd voor de kieslijst Noord- en Midden-Limburg, beweert Hompe.

'Gekaapt'
Uiteindelijk koos het bestuur van de partij Raimond Franssen uit Voerendaal als lijsttrekker in de gehele provincie. "De partij is uiteindelijk gekaapt door Zuid-Limburgers", aldus de teleurgestelde Hompe.

Onrecht
Lijsttrekker Franssen spreekt tegen dat Hompe onrecht is aangedaan. "Dat mensen teleurgesteld zijn als de lijst wordt vastgesteld, dat zie je in elke partij. Het bestuur heeft besloten en dan moet je het nemen zoals het is. En er niet achteraf deze draai aan gaan geven."

Krachten gebundeld
Lokaal-Limburg is een voortzetting van de Universele Senioren Partij (USP), die als afsplitsing van 50Plus op dit moment één zetel in Provinciale Staten heeft. Drijvende krachten van de USP zijn Statenlid Albert Leppers uit Melick en Rob Hompe. Ze hebben uiteindelijk de krachten gebundeld met diverse lokale partijen, die zo een stem hopen te krijgen in Provinciale Staten. Leppers staat wel bij Lokaal-Limburg op de lijst.

Hompe stapt nu over naar de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van het Roermondse Statenlid Cor Bosman. Hij wordt lijstduwer. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 18 maart.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Lokaal-Limburg: 'Te veel landelijke onderwerpen in campagne'
Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stemlokaal stembureau
Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen