Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprichter boos weg bij politieke partij Lokaal-Limburg

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 16:23

De partij Lokaal-Limburg gaat zonder een van de oprichters de Statenverkiezingen in. Rob Hompe is boos opgestapt bij de partij waarvan hij vorig jaar aan de wieg stond.

Hompe is verbolgen dat hij geen lijsttrekker is geworden van de partij, waarin diverse lokale partijen uit heel Limburg samenwerken. Het lijsttrekkerschap was hem wel degelijk toegezegd voor de kieslijst Noord- en Midden-Limburg, beweert Hompe.

'Gekaapt'
Uiteindelijk koos het bestuur van de partij Raimond Franssen uit Voerendaal als lijsttrekker in de gehele provincie. "De partij is uiteindelijk gekaapt door Zuid-Limburgers", aldus de teleurgestelde Hompe.

Onrecht
Lijsttrekker Franssen spreekt tegen dat Hompe onrecht is aangedaan. "Dat mensen teleurgesteld zijn als de lijst wordt vastgesteld, dat zie je in elke partij. Het bestuur heeft besloten en dan moet je het nemen zoals het is. En er niet achteraf deze draai aan gaan geven."

Krachten gebundeld
Lokaal-Limburg is een voortzetting van de Universele Senioren Partij (USP), die als afsplitsing van 50Plus op dit moment één zetel in Provinciale Staten heeft. Drijvende krachten van de USP zijn Statenlid Albert Leppers uit Melick en Rob Hompe. Ze hebben uiteindelijk de krachten gebundeld met diverse lokale partijen, die zo een stem hopen te krijgen in Provinciale Staten. Leppers staat wel bij Lokaal-Limburg op de lijst.

Hompe stapt nu over naar de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van het Roermondse Statenlid Cor Bosman. Hij wordt lijstduwer. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 18 maart.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

USP doopt zich om tot Lokaal Limburg
Toch geen ‘OPA-lijst’ bij Statenverkiezingen
Lokaal-Limburg: 'Te veel landelijke onderwerpen in campagne'
Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stemlokaal stembureau
Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen