Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 17:35

Oppositiefractie Kern heeft een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Ben Buiting van Bergen.

Hij zou de gemeenteraad op het verkeerde been hebben gezet door te stellen dat onderhandeld was over de aankoop van gronden, terwijl dat niet gebeurd zou zijn.

Geen steun
De motie kreeg deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering geen steun van de overige partijen en werd dus niet aangenomen. Voorzitter Leo Ponjee (PK) van de gemeenteraad betichtte fractieleider Rolf Krijnen van Kern van 'muggenzifterij in optima forma'. Krijnen stelde op zijn beurt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak verzaakt, waardoor de wethouder ongestraft 'fabels' kan vertellen.

Onteigening
Inzet van het debat was de voorgenomen onteigening van vijftien hectare grond voor het ontgrondingsproject Maaspark Well. Vier eigenaren weigeren hun gronden te verkopen omdat de prijs in hun ogen veel te laag is. Kern verweet de wethouder tot het zware middel over te gaan zonder dat een serieuze poging is gedaan om de gronden via minnelijk overleg te verwerven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Wethouder Bergen stopt om gezondheidsredenen
Leegstand nieuw winkelcentrum Bergen is 'dramatisch'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen