Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 17:35

Oppositiefractie Kern heeft een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Ben Buiting van Bergen.

Hij zou de gemeenteraad op het verkeerde been hebben gezet door te stellen dat onderhandeld was over de aankoop van gronden, terwijl dat niet gebeurd zou zijn.

Geen steun
De motie kreeg deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering geen steun van de overige partijen en werd dus niet aangenomen. Voorzitter Leo Ponjee (PK) van de gemeenteraad betichtte fractieleider Rolf Krijnen van Kern van 'muggenzifterij in optima forma'. Krijnen stelde op zijn beurt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak verzaakt, waardoor de wethouder ongestraft 'fabels' kan vertellen.

Onteigening
Inzet van het debat was de voorgenomen onteigening van vijftien hectare grond voor het ontgrondingsproject Maaspark Well. Vier eigenaren weigeren hun gronden te verkopen omdat de prijs in hun ogen veel te laag is. Kern verweet de wethouder tot het zware middel over te gaan zonder dat een serieuze poging is gedaan om de gronden via minnelijk overleg te verwerven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Wethouder Bergen stopt om gezondheidsredenen
Leegstand nieuw winkelcentrum Bergen is 'dramatisch'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen