Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiepartij over wethouder Bergen: hij vertelt fabels

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 17:35

Oppositiefractie Kern heeft een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Ben Buiting van Bergen.

Hij zou de gemeenteraad op het verkeerde been hebben gezet door te stellen dat onderhandeld was over de aankoop van gronden, terwijl dat niet gebeurd zou zijn.

Geen steun
De motie kreeg deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering geen steun van de overige partijen en werd dus niet aangenomen. Voorzitter Leo Ponjee (PK) van de gemeenteraad betichtte fractieleider Rolf Krijnen van Kern van 'muggenzifterij in optima forma'. Krijnen stelde op zijn beurt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak verzaakt, waardoor de wethouder ongestraft 'fabels' kan vertellen.

Onteigening
Inzet van het debat was de voorgenomen onteigening van vijftien hectare grond voor het ontgrondingsproject Maaspark Well. Vier eigenaren weigeren hun gronden te verkopen omdat de prijs in hun ogen veel te laag is. Kern verweet de wethouder tot het zware middel over te gaan zonder dat een serieuze poging is gedaan om de gronden via minnelijk overleg te verwerven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’
Wethouder Bergen stopt om gezondheidsredenen
Leegstand nieuw winkelcentrum Bergen is 'dramatisch'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen