Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 15:11

Oppositiefractie Kern eist dat het gemeentebestuur van Bergen openheid van zaken geeft over kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Op voorwaarde van geheimhouding zijn vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeenteraad eerder geïnformeerd over de rol die de gemeente heeft gespeeld bij de oplossing van het conflict tussen de kinderboerderij en de buren, dat al negen jaar sleept.

Geluidswal
Onderdeel van de oplossing is de aanleg van een geluidswal, om de buren tegen de overlast te beschermen. Deze maatregel werd eerder voorgesteld doorn Kern, die tevens vond dat de gemeente alle kosten moest dragen.

Lees ook: Ruzie kinderboerderij Wellerlooi beslecht met geluidswal

Openbaar
De betrokken partijen willen niets zeggen over de geluidswal. Kern verlangt nu dat B en W de raad in het openbaar informeren over de kwestie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen