Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 15:11

Oppositiefractie Kern eist dat het gemeentebestuur van Bergen openheid van zaken geeft over kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Op voorwaarde van geheimhouding zijn vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeenteraad eerder geïnformeerd over de rol die de gemeente heeft gespeeld bij de oplossing van het conflict tussen de kinderboerderij en de buren, dat al negen jaar sleept.

Geluidswal
Onderdeel van de oplossing is de aanleg van een geluidswal, om de buren tegen de overlast te beschermen. Deze maatregel werd eerder voorgesteld doorn Kern, die tevens vond dat de gemeente alle kosten moest dragen.

Lees ook: Ruzie kinderboerderij Wellerlooi beslecht met geluidswal

Openbaar
De betrokken partijen willen niets zeggen over de geluidswal. Kern verlangt nu dat B en W de raad in het openbaar informeren over de kwestie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen