Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositiebank dreigt voor grootste partij Echt-Susteren

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 19:35

De grootste partij in Echt-Susteren - Lijst Samenwerking - dreigt in de oppositie terecht te komen.

Informateur Henk Maessen heeft na gesprekken met alle zes partijen geconcludeerd dat een ruime meerderheid voor een coalitie van CDA, Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES) en Democraten Echt-Susteren (DES) is.

Verrassend
Volgens Maessen, die ook voorzitter van Lijst Samenwerking is, is deze verrassende coalitie ook de enige mogelijkheid, want alleen het CDA sluit Lijst Samenwerking niet uit van een coalitie. PNES en DES doen dat wel. Omdat het CDA tegelijk PNES niet wil laten vallen, is er geen alternatief.

De beoogde coalitie kan rekenen op 14 van de 25 raadszetels.

Zitjes
De afgelopen periode werd Echt-Susteren bestuurd door een coalitie van Lijst Samenwerking, CDA en PNES. Bij de verkiezingen van 21 maart verloor Lijst Samenwerking één zetel maar bleef met zeven zitjes wel de grootste. Het CDA bleef gelijk op zes, PNES won en ging van vier naar vijf zetels. DES verloor er eentje en kwam op drie zetels uit.

Rentree
GroenLinks behield haar ene zetel en de PvdA maakte haar rentree met ook één zetel. De twee linkse partijen waren voor behoud van de bestaande coalitie omdat die het meest recht zou doen aan de verkiezingsuitslag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen