Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie wil opheldering over stiekem gelezen mails

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 15:07

De voltallige oppositie in de Maastrichtse gemeenteraad wil precies weten hoe het zit met het in het geheim lezen van e-mails van drie ambtenaren.

Die hadden kritiek op het beoogde gezamenlijke kantoor voor bedrijfsvoering met Sittard-Geleen en Heerlen, dat in Heerlen zou moeten komen. Het gaat om drie kaderleden van vakbond CNV.

Lees ook: Gemeente Maastricht las stiekem e-mails van ambtenaren

Opdracht
Een bureau op het gebied van bedrijfsrecherche heeft hun mails onderschept en gelezen. De opdracht voor het bespioneren zou buiten het college van B&W om zijn gegeven door gemeentesecretaris Piet
Buijtels.

Opheldering
De acht oppositiepartijen spreken in schriftelijke vragen van 'een heftig bericht dat vraagt om opheldering.' Daarom willen zij weten of het klopt dat de gemeentesecretaris op eigen houtje heeft gehandeld en op basis waarvan hij dergelijke verstrekkende maatregelen mocht nemen. De oppositie zet er ook grote vraagtekens bij of een dergelijke gang van zaken geoorloofd is in een situatie waarbij ook vakbonden zijn betrokken.

Scherp
Zij vraagt het gemeentebestuur ook wat het gaat doen om de verhoudingen tussen partijen te normaliseren.
"Want het lijkt ons dat dit de verhoudingen op scherp zet en slecht is voor de werksfeer en uiteindelijk ook slecht voor de stad", aldus de oppositie.

Oppositieleden verwijzen ook naar eerdere berichten over een slechte sfeer op de werkvloer.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen