Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 15:48

De voltallige oppositie in het Limburgs Parlement wil niet dat vrijdag de eventuele nieuwe gedeputeerde van de SP, Bob Ruers, wordt geïnstalleerd.

Hij is de beoogde opvolger van Daan Prevoo. Die stapte net als vijf van de acht SP-statenleden eind april op na een hooglopend conflict met de partijtop.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

De zes oppositiepartijen willen eerst een debat over het vertrek van Prevoo en de opstelling van de coalitie en het provinciebestuur in de kwestie.

Conflict en gedoe
Volgens de partijen gaat het hier niet om een gedeputeerde die niet vanwege 'natuurlijk verloop' afscheid neemt en opgevolgd wordt, maar om een breuk naar aanleiding van een conflict en gedoe.

"Daarom kan er geen sprake zijn van een gewone opvolging, alvorens daar enige vorm van transparantie en verantwoording over wordt afgelegd", aldus de oppositie in een brief aan de gouverneur. Die wordt gevraagd de mogelijke installatie van Ruers van de agenda te schrappen.

Terugkeer
Ex-gedeputeerde Daan Prevoo beslist donderdag in de loop van de middag of hij terugkeert als Statenlid of niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen