Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 15:48

De voltallige oppositie in het Limburgs Parlement wil niet dat vrijdag de eventuele nieuwe gedeputeerde van de SP, Bob Ruers, wordt geïnstalleerd.

Hij is de beoogde opvolger van Daan Prevoo. Die stapte net als vijf van de acht SP-statenleden eind april op na een hooglopend conflict met de partijtop.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

De zes oppositiepartijen willen eerst een debat over het vertrek van Prevoo en de opstelling van de coalitie en het provinciebestuur in de kwestie.

Conflict en gedoe
Volgens de partijen gaat het hier niet om een gedeputeerde die niet vanwege 'natuurlijk verloop' afscheid neemt en opgevolgd wordt, maar om een breuk naar aanleiding van een conflict en gedoe.

"Daarom kan er geen sprake zijn van een gewone opvolging, alvorens daar enige vorm van transparantie en verantwoording over wordt afgelegd", aldus de oppositie in een brief aan de gouverneur. Die wordt gevraagd de mogelijke installatie van Ruers van de agenda te schrappen.

Terugkeer
Ex-gedeputeerde Daan Prevoo beslist donderdag in de loop van de middag of hij terugkeert als Statenlid of niet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen