Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 15:48

De voltallige oppositie in het Limburgs Parlement wil niet dat vrijdag de eventuele nieuwe gedeputeerde van de SP, Bob Ruers, wordt geïnstalleerd.

Hij is de beoogde opvolger van Daan Prevoo. Die stapte net als vijf van de acht SP-statenleden eind april op na een hooglopend conflict met de partijtop.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

De zes oppositiepartijen willen eerst een debat over het vertrek van Prevoo en de opstelling van de coalitie en het provinciebestuur in de kwestie.

Conflict en gedoe
Volgens de partijen gaat het hier niet om een gedeputeerde die niet vanwege 'natuurlijk verloop' afscheid neemt en opgevolgd wordt, maar om een breuk naar aanleiding van een conflict en gedoe.

"Daarom kan er geen sprake zijn van een gewone opvolging, alvorens daar enige vorm van transparantie en verantwoording over wordt afgelegd", aldus de oppositie in een brief aan de gouverneur. Die wordt gevraagd de mogelijke installatie van Ruers van de agenda te schrappen.

Terugkeer
Ex-gedeputeerde Daan Prevoo beslist donderdag in de loop van de middag of hij terugkeert als Statenlid of niet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen