Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 15:48

De voltallige oppositie in het Limburgs Parlement wil niet dat vrijdag de eventuele nieuwe gedeputeerde van de SP, Bob Ruers, wordt geïnstalleerd.

Hij is de beoogde opvolger van Daan Prevoo. Die stapte net als vijf van de acht SP-statenleden eind april op na een hooglopend conflict met de partijtop.

Lees ook: Bob Ruers moet opgestapte SP-deputé Daan Prevoo opvolgen

De zes oppositiepartijen willen eerst een debat over het vertrek van Prevoo en de opstelling van de coalitie en het provinciebestuur in de kwestie.

Conflict en gedoe
Volgens de partijen gaat het hier niet om een gedeputeerde die niet vanwege 'natuurlijk verloop' afscheid neemt en opgevolgd wordt, maar om een breuk naar aanleiding van een conflict en gedoe.

"Daarom kan er geen sprake zijn van een gewone opvolging, alvorens daar enige vorm van transparantie en verantwoording over wordt afgelegd", aldus de oppositie in een brief aan de gouverneur. Die wordt gevraagd de mogelijke installatie van Ruers van de agenda te schrappen.

Terugkeer
Ex-gedeputeerde Daan Prevoo beslist donderdag in de loop van de middag of hij terugkeert als Statenlid of niet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen