Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie weigert aanwezigheid bij uitslag referendum

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 20:49

De volledige oppositie in Landgraaf weigert naar de uitslag van het raadplegend referendum over de fusie met Heerlen te komen.

De partijen hebben afgelopen periode forse kritiek geuit op het handelen van het gemeentebestuur. Dat drong in campagnes aan om tegen de herindeling te stemmen.

Misleidend
"Het gemeentebestuur heeft in aanloop naar dit referendum herhaaldelijk onbehoorlijk, tendentieus en misleidend gehandeld", zegt fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA. "Wij wensen op geen enkele manier de indruk te wekken dat we de gang van zaken rondom dit referendum acceptabel vinden."

De oppositie in Landgraaf bestaat uit PvdA, GroenLinks, VVD, SP en fractie Haarbosch. Deze partijen zijn voor een fusie met Heerlen.

Tik op de vingers
Het gemeentebestuur van Landgraaf kreeg onlangs een tik op de vingers voor partijdigheid rondom het referendum. Een onafhankelijke commissie stelde drie klagers in het gelijk. Ze vonden dat er sprake was van eenzijdige en onjuiste informatie. De gemeente kreeg ook een waarschuwing voor een 'tendentieuze' advertentie in een lokale krant.

Lees ook: Landgraaf krijgt opnieuw veeg uit de pan over referendum

Eigen feestje
Uit protest houdt de oppositie woensdagavond een eigen bijeenkomst bij Snowworld in Landgraaf.

Rond 22:00 uur wordt in het gemeentehuis van Landgraaf de uitslag van het raadplegend referendum gepresenteerd.

Bekijk hier ons dossier over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen