Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Venlo: 'Zwembad langer openhouden'

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 15:00

De Venlose oppositie wil het Blerickse zwembad De Wisselslag langer openhouden en niet bezuinigen op sportsubsidies en amateurcultuur.

CDA, VVD, PVV en D66 presenteerden daarom een alternatieve begroting maandagmiddag.

Grote impact
De oppositiepartijen in de gemeente Venlo kunnen zich niet vinden in de voorgestelde bezuinigingen van het college. Volgens de vier partijen hebben deze een te grote impact op de sociale infrastructuur. De oppositie heeft in haar alternatieve plannen met name gekeken naar de gevolgen voor het verenigingsleven en de leefbaarheid in de stad.

Zwembad
De sluiting van zwembad De Wisselslag in Blerick heeft veel negatieve gevolgen voor verenigingen en recreanten. Omdat een nieuw bad niet meteen gerealiseerd kan worden, wil de oppositie het zwembad open houden totdat er duidelijkheid is over een mogelijk nieuw zwembad in de gemeente. In het voorjaar zou hierover een voorstel gedaan moeten worden aan de raad.

Lees ook: Handtekeningenactie om zwembad open te houden

Armoedebeleid en hondenbelasting
De oppositie erkent wel dat er flink bezuinigd moet worden in de stad. Ze stelt daarom alternatieven voor. Zo wordt er de komende jaren jaarlijks zo'n 500.000 euro gekort op het budget voor armoedebestrijding als het aan de oppositie ligt. Dat onderwerp was in de vorige coalitie met CDA en VVD nog een van de speerpunten in het beleid.

13 miljoen euro
Ook wil de oppositie extra bezuinigen op het sociale domein waar onlangs al 13 miljoen euro op bezuinigd is. Daarnaast zou extra geld weggehaald kunnen worden bij de eigen organisatie en Museum van Bommel van Dam. De eerder overeengekomen verlaging van de hondenbelasting willen de partijen uitstellen. Dat levert de komende periode in totaal een half miljoen euro op.

Op 9 november wordt de Venlose begroting vastgesteld in de gemeenteraad.

Lees ook: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen