Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oppositie Roermond: 'Toegangsverbod onverteerbaar'

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 21:58

De oppositie in de gemeenteraad van Roermond vindt het onverteerbaar dat raadsleden sinds kort op heel wat plekken in het gemeentehuis niet meer op eigen houtje mogen komen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor het gedeelte met de kamers van de wethouders. Met hun badge kunnen raadsleden alleen nog maar terecht in het fractiehuis.

Vertrouwen
Om dat te veranderen dienen de vier oppositiepartijen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering gezamenlijk een motie in.
Daarin staat onder meer dat de nieuwe regels niet bijdragen aan het vertrouwen van de burger in gemeenteraad en college en aan een goed samenspel tussen college en raad. "Het komt ook de openheid en transparantie niet ten goede en hindert de verdere verbetering van de bestuurlijke verhoudingen tussen college en raad", zo staat in de motie.

Bestuurscultuur
Roermond zou zich er verder binnen Zuidoost-Nederland in een uitzonderingspositie mee manoeuvreren 'waardoor onnodige twijfels kunnen ontstaan over onze bestuurscultuur'. De motie is ondertekend door de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), VVD, DENK en SP.

Verdeeld
De kans dat ze een meerderheid krijgt is niet zo groot, want tijdens een eerder debat hadden de coalitiepartijen GroenLinks, CDA en Demokraten Swalmen geen probleem met het 'toegangsverbod'. De tweemansfractie van D66 was er verdeeld over.

De nieuwe regels zouden nodig zijn in verband met de veiligheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen