Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Roermond: 'Toegangsverbod onverteerbaar'

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 21:58

De oppositie in de gemeenteraad van Roermond vindt het onverteerbaar dat raadsleden sinds kort op heel wat plekken in het gemeentehuis niet meer op eigen houtje mogen komen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor het gedeelte met de kamers van de wethouders. Met hun badge kunnen raadsleden alleen nog maar terecht in het fractiehuis.

Vertrouwen
Om dat te veranderen dienen de vier oppositiepartijen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering gezamenlijk een motie in.
Daarin staat onder meer dat de nieuwe regels niet bijdragen aan het vertrouwen van de burger in gemeenteraad en college en aan een goed samenspel tussen college en raad. "Het komt ook de openheid en transparantie niet ten goede en hindert de verdere verbetering van de bestuurlijke verhoudingen tussen college en raad", zo staat in de motie.

Bestuurscultuur
Roermond zou zich er verder binnen Zuidoost-Nederland in een uitzonderingspositie mee manoeuvreren 'waardoor onnodige twijfels kunnen ontstaan over onze bestuurscultuur'. De motie is ondertekend door de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), VVD, DENK en SP.

Verdeeld
De kans dat ze een meerderheid krijgt is niet zo groot, want tijdens een eerder debat hadden de coalitiepartijen GroenLinks, CDA en Demokraten Swalmen geen probleem met het 'toegangsverbod'. De tweemansfractie van D66 was er verdeeld over.

De nieuwe regels zouden nodig zijn in verband met de veiligheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen