Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Maastricht verwacht spionage-excuses van College

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:21

De oppositiepartijen in de Maastrichtse gemeenteraad verwachten excuses van het gemeentebestuur in de spionagezaak.

Dat laten de partijen weten naar aanleiding van de uitspraak van de rechter dat het college fout heeft gehandeld met het inschakelen van een detectivebureau om 'lastige' ambtenaren te bespioneren.

Lees ook: Rechter: Maastricht heeft fout gehandeld in spionagekwestie

Vertrouwen herstellen
De oppositie vindt 'excuses op zijn plaats' na de uitspraak. Ook zijn de partijen benieuwd naar de plannen van het College van Burgemeester en Wethouders om het vertrouwen van de ambtenaren weer te herstellen. "Kunt u zich ook voorstellen dat deze uitspraak juist pijnlijk duidelijk maakt hoe onjuist u richting eigen
medewerkers heeft gehandeld en dat het flink veel tijd en energie zal vergen om dat te herstellen?"

Mails
De spionage-affaire draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen. Die ambtenaren waren kritisch over de gang van zaken rondom een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen