Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Maastricht verwacht spionage-excuses van College

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:21

De oppositiepartijen in de Maastrichtse gemeenteraad verwachten excuses van het gemeentebestuur in de spionagezaak.

Dat laten de partijen weten naar aanleiding van de uitspraak van de rechter dat het college fout heeft gehandeld met het inschakelen van een detectivebureau om 'lastige' ambtenaren te bespioneren.

Lees ook: Rechter: Maastricht heeft fout gehandeld in spionagekwestie

Vertrouwen herstellen
De oppositie vindt 'excuses op zijn plaats' na de uitspraak. Ook zijn de partijen benieuwd naar de plannen van het College van Burgemeester en Wethouders om het vertrouwen van de ambtenaren weer te herstellen. "Kunt u zich ook voorstellen dat deze uitspraak juist pijnlijk duidelijk maakt hoe onjuist u richting eigen
medewerkers heeft gehandeld en dat het flink veel tijd en energie zal vergen om dat te herstellen?"

Mails
De spionage-affaire draait om het feit dat de gemeente in het geheim de mails van zo'n veertig ambtenaren liet lezen. Die ambtenaren waren kritisch over de gang van zaken rondom een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen