Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Maastricht: maak zorgrapport openbaar

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 6:00

De voltallige oppositie van de gemeenteraad van Maastricht eist inzage in een rapport over zorggelden.

Dat blijkt uit een reeks van 19 vragen van de negen oppositiepartijen aan het college van burgemeester en wethouders.

Gat
In november is opdracht gegeven aan accountantskantoor KPMG om de tekorten in het sociale domein te onderzoeken. In september is namelijk gebleken dat er een gat van 11 miljoen in de gemeentelijke begroting zit die nagenoeg volledig is toe te schrijven aan tekorten in het sociale domein.

Presentatie
Het KPMG-rapport is klaar en de oppositiepartijen zeggen te weten dat het college er in januari al een presentatie over heeft gehad. Tijdens die presentatie zou duidelijk zijn geworden dat de gemeente de regie niet in eigen hand heeft op het gebied van zorgportefeuilles en dat er stevige conclusies in het rapport zouden staan.

Spoed
Nu het rapport er blijkbaar is, wil de oppositie dat het boven tafel komt en met de gemeenteraad gedeeld wordt. De partijen manen tot spoed nu de rechter op het gebied van jeugdzorg heeft gesteld dat de zestien Zuid-Limburgse gemeenten, waaronder Maastricht, een tariefsysteem hanteren dat indruist tegen de Jeugdwet.

Lees ook: Tariefsysteem Zuid-Limburgse gemeenten in strijd met wet

Benieuwd
De oppositiepartijen zijn benieuwd hoe het college met de uitspraak van de rechter omgaat en welke financiële consequenties dat vonnis voor de gemeente heeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen