Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Leudal zegt vertrouwen op in wethouder

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2015 - 22:58

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Leudal heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder John van den Beuken.

De vier oppositiepartijen in Leudal, Ronduit Open, D66 Leudal, VVD Leudal en Progressief Leudal, dienen dinsdag een motie van wantrouwen in tegen de wethouder.

Eigen houtje
Reden daarvoor is de 'biebgate'. Volgens de partijen heeft wethouder Van den Beuken ontoelaatbaar gehandeld door tijdens een aanbestedingsprocedure voor het bibliotheekwerk in Leudal op eigen houtje te onderhandelen met Bibliocenter. Een partij die helemaal niet deelnam aan de aanbesteding.

Vertrouwen weg
Ook heeft hij daarover gelogen volgens de partijen. Van den Beuken stelde in een vorige raadsvergadering dat hij niet met Bibliocenter sprak, maar uit het onlangs geopenbaarde dossier 'Aanbesteding Bibliotheekwerk' blijkt volgens de partijen dat er wel degelijk met Bibliocenter is gesproken. Van den Beuken was daarvan ook op de hoogte en dat is reden voor de oppositie om het vertrouwen in de wethouder definitief op te zeggen.

Gelogen
"Hij heeft simpelweg gelogen tegen de gemeenteraad. Door zijn handelswijze op deze wijze te verbloemen is de gemeenteraad misleid. Dat is onaanvaardbaar", aldus de partijen in een persbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Tonnenclaim dreigt voor Leudal vanwege bibliotheekwerk
Bibliotheek boeken
Kritiek op werkwijze burgemeester Leudal
Motie van wantrouwen tegen bieb-wethouders Leudal
Bieb-wethouders Leudal overleven motie van wantrouwen
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen