Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Leudal zegt vertrouwen op in wethouder

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2015 - 22:58

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Leudal heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder John van den Beuken.

De vier oppositiepartijen in Leudal, Ronduit Open, D66 Leudal, VVD Leudal en Progressief Leudal, dienen dinsdag een motie van wantrouwen in tegen de wethouder.

Eigen houtje
Reden daarvoor is de 'biebgate'. Volgens de partijen heeft wethouder Van den Beuken ontoelaatbaar gehandeld door tijdens een aanbestedingsprocedure voor het bibliotheekwerk in Leudal op eigen houtje te onderhandelen met Bibliocenter. Een partij die helemaal niet deelnam aan de aanbesteding.

Vertrouwen weg
Ook heeft hij daarover gelogen volgens de partijen. Van den Beuken stelde in een vorige raadsvergadering dat hij niet met Bibliocenter sprak, maar uit het onlangs geopenbaarde dossier 'Aanbesteding Bibliotheekwerk' blijkt volgens de partijen dat er wel degelijk met Bibliocenter is gesproken. Van den Beuken was daarvan ook op de hoogte en dat is reden voor de oppositie om het vertrouwen in de wethouder definitief op te zeggen.

Gelogen
"Hij heeft simpelweg gelogen tegen de gemeenteraad. Door zijn handelswijze op deze wijze te verbloemen is de gemeenteraad misleid. Dat is onaanvaardbaar", aldus de partijen in een persbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Tonnenclaim dreigt voor Leudal vanwege bibliotheekwerk
Bibliotheek boeken
Kritiek op werkwijze burgemeester Leudal
Motie van wantrouwen tegen bieb-wethouders Leudal
Bieb-wethouders Leudal overleven motie van wantrouwen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen