Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Landgraaf: 'Merendeel vond het niet moeite waard'

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 23:00

Het merendeel van de inwoners van Landgraaf vond het niet de moeite waard om te komen opdagen bij het referendum over een herindeling met Heerlen.

Zo reageert de oppositie op de opkomstcijfers. Een kleine 44 procent van de inwoners kwam woensdag naar de stembus. Van hen sprak 78 procent zich uit tegen een herindeling met de buurgemeente.

Geen idee
"Dat betekent dat we van een merendeel van de bevolking niet weten wat ze ervan vinden", zegt fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA. "Die vonden het blijkbaar niet de moeite waard om hun stem te laten horen."

Niet opdagen
De oppositie is voorstander van een fusie met Heerlen. Afgelopen periode hebben ze forse kritiek geuit op het handelen van het gemeentebestuur. Dat drong erop aan om tegen een herindeling te stemmen. Uit protest kwamen de partijen daarom niet opdagen bij de uitslagenavond.

Lees ook: Oppositie weigert aanwezigheid bij uitslag referendum

Den Haag
Het fusieplan ligt ter besluitvorming in Den Haag. De Raad van State moet nog advies uitbrengen, waarna ook de Eerste en Tweede Kamer er nog over moeten stemmen. "Het is nu niet meer aan ons, maar aan Den Haag om een besluit te nemen", aldus
Reichrath.

Misleiding
Ook de 'Stichting Voor Fusie!' haakt aan op de opkomstcijfers. "Tweederde van de bevolking liet zien niet mee te willen doen aan de misleiding van het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf", zo schrijft de protestclub in een persbericht. Ze hoopt erop dat Den Haag dit meeneemt in haar besluitvorming.

Bekijk hier ons dossier over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen