Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppositie Landgraaf boos om plan voor meer uren wethouder

Geplaatst opwoensdag 3 mei 2017 - 21:58

De vijf oppositiepartijen in de gemeenteraad van Landgraaf hebben geen goed woord over voor het plan van de coalitie om wethouder John Ringens meer uren te geven.

Zijn wethouderschap zou moeten worden uitgebreid van 0,5fte naar 0,8 fte. Daardoor zou Ringens van de lokale partij GBBL meer tijd kunnen vrijmaken voor het verzet van Landgraaf tegen een fusie met Heerlen.

Halve baan
Gezien zijn portefeuille wordt het teveel om dat binnen een halve baan te doen, aldus het college. De extra kosten bedragen 20 duizend euro.

Rekening
SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg vindt dat de coalitie zich moet schamen voor het voorstel. "Blijkbaar zijn de taken van het college onderschat." PvdA-fractievoorzitter Robin Reichrath noemt het onbegrijpelijk dat de rekening bij de inwoners van Landgraaf wordt gelegd. "Een herschikking van de portefeuilleverdeling tussen de wethouders was ook een oplossing geweest. En die had niks extra's gekost", aldus Reichrath.

Brutaal
De eenmansfractie Haarbosch zegt dat het voorstel simpelweg brutaal is omdat de coalitie al 500.000 euro heeft uitgetrokken om op alle mogelijke manieren de herindeling met Heerlen tegen te gaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder krijgt meer uren voor verzet tegen herindeling
Landgraaf niet langer stuurloos: nieuwe coalitie is rond
Einde sport- en leisurepark Landgraaf dreigt
ANP
De week in tweets: Onno & Robbie, Robbie & Jan
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen