Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppasvader overleden baby Fabian ook vrijgelaten

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 11:55

Na de oppasmoeder is ook de oppasvader van baby Fabian vrijgelaten. De man zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de baby in Brunssum.

De Brunssumse oppasouders zijn nu dus vrij, maar blijven wel verdachten in deze zaak. Het is niet bekend hoe lang de oppasvader al op vrije voeten is.

Lees ook: Oppaspapa van baby Fabian twee maanden langer vast

Shaken baby syndroom
Baby Fabian kreeg op 11 oktober 2017 in een huis aan de Bongardstraat in Brunssum klappen op zijn hoofdje. Uit een onderzoek van het NFI bleek dat het vijf maanden oude jongetje zou zijn overleden aan het 'shaken baby syndroom'. Daarover ontstond later twijfel. "De doodsoorzaak is ernstig hersentrauma, dat weten we inmiddels. Maar hoe dat veroorzaakt is, dat is nog steeds onduidelijk", zei het Openbaar Ministerie toen. Het NFI moest daarom een nieuw rapport maken.

Lees ook: Nieuw rapport nodig voor onderzoek dode baby Brunssum

Reanimeren
De oppasouders belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren. Het jongetje overleed later in het ziekenhuis in Maastricht.

Zorg voor kinderen
De oppasouders zaten destijds ook al enige tijd vast en werden later vrijgelaten. In augustus dit jaar werden ze beiden opnieuw opgepakt. De vrouw kwam al snel vrij vanwege de zorg voor haar kinderen. En nu is er ook een einde gekomen aan het voorarrest van de man.

Het onderzoek in deze zaak is afgerond. Over enkele maanden begint de inhoudelijke behandeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen