Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppasvader overleden baby Fabian ook vrijgelaten

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 11:55

Na de oppasmoeder is ook de oppasvader van baby Fabian vrijgelaten. De man zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de baby in Brunssum.

De Brunssumse oppasouders zijn nu dus vrij, maar blijven wel verdachten in deze zaak. Het is niet bekend hoe lang de oppasvader al op vrije voeten is.

Lees ook: Oppaspapa van baby Fabian twee maanden langer vast

Shaken baby syndroom
Baby Fabian kreeg op 11 oktober 2017 in een huis aan de Bongardstraat in Brunssum klappen op zijn hoofdje. Uit een onderzoek van het NFI bleek dat het vijf maanden oude jongetje zou zijn overleden aan het 'shaken baby syndroom'. Daarover ontstond later twijfel. "De doodsoorzaak is ernstig hersentrauma, dat weten we inmiddels. Maar hoe dat veroorzaakt is, dat is nog steeds onduidelijk", zei het Openbaar Ministerie toen. Het NFI moest daarom een nieuw rapport maken.

Lees ook: Nieuw rapport nodig voor onderzoek dode baby Brunssum

Reanimeren
De oppasouders belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren. Het jongetje overleed later in het ziekenhuis in Maastricht.

Zorg voor kinderen
De oppasouders zaten destijds ook al enige tijd vast en werden later vrijgelaten. In augustus dit jaar werden ze beiden opnieuw opgepakt. De vrouw kwam al snel vrij vanwege de zorg voor haar kinderen. En nu is er ook een einde gekomen aan het voorarrest van de man.

Het onderzoek in deze zaak is afgerond. Over enkele maanden begint de inhoudelijke behandeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen