Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppasvader overleden baby Fabian ook vrijgelaten

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 11:55

Na de oppasmoeder is ook de oppasvader van baby Fabian vrijgelaten. De man zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de baby in Brunssum.

De Brunssumse oppasouders zijn nu dus vrij, maar blijven wel verdachten in deze zaak. Het is niet bekend hoe lang de oppasvader al op vrije voeten is.

Lees ook: Oppaspapa van baby Fabian twee maanden langer vast

Shaken baby syndroom
Baby Fabian kreeg op 11 oktober 2017 in een huis aan de Bongardstraat in Brunssum klappen op zijn hoofdje. Uit een onderzoek van het NFI bleek dat het vijf maanden oude jongetje zou zijn overleden aan het 'shaken baby syndroom'. Daarover ontstond later twijfel. "De doodsoorzaak is ernstig hersentrauma, dat weten we inmiddels. Maar hoe dat veroorzaakt is, dat is nog steeds onduidelijk", zei het Openbaar Ministerie toen. Het NFI moest daarom een nieuw rapport maken.

Lees ook: Nieuw rapport nodig voor onderzoek dode baby Brunssum

Reanimeren
De oppasouders belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren. Het jongetje overleed later in het ziekenhuis in Maastricht.

Zorg voor kinderen
De oppasouders zaten destijds ook al enige tijd vast en werden later vrijgelaten. In augustus dit jaar werden ze beiden opnieuw opgepakt. De vrouw kwam al snel vrij vanwege de zorg voor haar kinderen. En nu is er ook een einde gekomen aan het voorarrest van de man.

Het onderzoek in deze zaak is afgerond. Over enkele maanden begint de inhoudelijke behandeling.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen