Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppassen geblazen: het tekenseizoen is weer begonnen

Geplaatst opmaandag 3 april 2017 - 21:54

Vanwege het mooie lenteweer zijn ze al volop aanwezig: teken. Oppassen geblazen dus. Jaarlijks worden ruim 1,3 miljoen mensen in ons land gebeten door een teek. En dat kan vervelende gevolgen hebben.

Oppassen en je lichaam goed controleren na een wandeling in de natuur is dan ook aan te bevelen, zegt de GGD Zuid-Limburg.

Risico's
Tijdens de Week van de teek, die maandag begonnen is, worden de risico's benadrukt door de verschillende organisaties. Want al zijn de gevaren wel redelijk bekend, de aandacht ervoor kan nog beter.

Lees ook: Dit moet je weten over teken

Spinachtig
Teken, spinachtige beestjes, huizen in bomen, struiken, hoog gras en dode bladeren. Ook kunnen ze verspreid worden door dieren. De teken doen zich graag te goed aan menselijk bloed. Ze kruipen vaak naar warme en beschutte plekken zoals liezen, knieholtes, oksels, bilspleten, achter oren en rond haargrenzen.

De klachten na een tekenbeet kunnen variëren van vermoeidheid en spierpijn tot hersenvliesontsteking en de ziekte van Lyme.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

GGD’s Limburg platgebeld over naalden
Griepepidemie slaat ook in Limburg toe
Zorgwekkend: syfilis ook bij Limburgse hetero's gevonden
Meeste Limburgers tevreden over eigen gezondheid
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen