Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppaspapa van baby Fabian twee maanden langer vast

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 10:27

De 34-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de Brunssumse baby Fabian, blijft nog zeker twee maanden in voorarrest zitten.

Dat meldt justitie. De man zou de oppasbaby op 11 oktober 2017 een tik hebben gegeven in zijn woning in de Bongardstraat.

Lees ook: Oppasouders overleden baby Fabian opnieuw opgepakt

Definitief rapport
Hij werd niet lang na het overlijden van Fabian gearresteerd, maar ook weer vrijgelaten. Twee weken geleden werd hij opnieuw aangehouden, net als zijn 32-jarige partner. Dat gebeurde op basis van het definitieve rapport naar de dood van de baby. Inmiddels is de vrouw weer op vrije voeten, al ziet justitie haar nog altijd als verdachte.

Baby gereanimeerd
De twee hadden op 11 oktober 2017 tijdelijk de zorg over hun petekind Fabian. Nadat de mannelijke verdachte de baby tegen het hoofd had geslagen, zou deze onwel zijn geworden. Beide verdachten probeerden de baby te reanimeren, nog voordat ze de hulpdiensten belden. Fabian overleed later in het ziekenhuis in Maastricht.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen