Overslaan en naar de inhoud gaan

Oppas opgepakt voor seksueel misbruiken jonge meisjes

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 12:37

Een 52-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Noord-Limburg zijn door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven. De slachtoffertjes waren tussen de één en zes jaar oud.

De arrestaties vonden in juni plaats door de politie Oost-Brabant, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Exacte woonplaatsen van de twee verdachten worden niet bekend gemaakt.

Oppassen
De zaak kwam op zaterdag 12 juni aan het rollen toen de ouders van een destijds 2-jarig meisje thuiskwamen van een avondje uit. De 52-jarige vrouw had in hun huis op hun dochtertje gepast. Op beelden uit de kinderkamer zagen ze dat de oppas hun kind seksueel had misbruikt. Ze alarmeerden direct de politie.

De vrouw is diezelfde nacht in haar huis in Noord-Limburg opgepakt.

Videobeelden
Uit de beelden van de slaapkamer van het meisje werd duidelijk dat de vrouw tijdens het misbruik contact had met iemand via videobellen. Dat bleek de 58-jarige man te zijn. Hij is ook diezelfde nacht nog gearresteerd, in een andere plaats in Noord-Limburg.

Onderzoek
Uit het politieonderzoek bleek vervolgens dat de vrouw sinds 2019 via een aantal verschillende oppassites haar diensten als oppasser aanbood. Bij zes gezinnen waar ze oppaste, heeft misbruik plaatsgevonden. In totaal zijn zeven meisjes - in de leeftijd van één tot zes jaar oud - hiervan slachtoffer geworden.

Het misbruik werd door de oppasser gefilmd. Beelden daarvan stuurde ze door naar de 58-jarige man. Er zijn geen aanwijzingen dat het beeldmateriaal naar anderen is doorgestuurd of via het darkweb is verspreid.

Ouders op de hoogte
De politie heeft via de beelden alle kinderen kunnen achterhalen. Gespecialiseerde zedenrechercheurs hebben de betrokken ouders de afgelopen weken op de hoogte gebracht van het seksueel misbruik van hun kinderen.

"De ouders reageerden geschokt, zeker omdat zij dacht dat hun kinderen aan een betrouwbare oppas waren toevertrouwd", vertelt persofficier van justitie Janine Kramer. De gezinnen hebben psychische hulpverlening en Slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Video: Omroep Brabant

Voorlopige hechtenis
De twee zitten sinds vast in voorlopige hechtenis. Op 27 september is de eerste pro-formazitting. Dan horen de twee verdachten of ze langer vast blijven zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen