Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw weerrecord gesneuveld: warmste juni ooit in Limburg

Geplaatst opzondag 30 juni 2019 - 21:44

Juni 2019 gaat de boeken in als de warmste junimaand die ooit in Limburg gemeten is.

Op het KNMI-weerstation op Maastricht Aachen Airport is de gemiddelde maandtemperatuur uitgekomen op 19,5 graden.

Recordwarm
Daarmee is het eerdere maandgemiddelde van 19,4 in zowel juni 2003 als juni 2017 gesneuveld, zo meldt Meteo Limburg. Op het KNMI-weerstation in Arcen is er een groter verschil met het maandgemiddelde van juni 2003 en 2017. Dit jaar komt de gemiddelde temperatuur in juni daar uit op 19,7 graden. In juni 2003 en juni 2017 lag dat rond 19,0 graden Celsius.

Zaterdag sneuvelde ook al een weerrecord: toen werd het de warmste 29 juni die ooit is gemeten in Limburg.

Lees ook: Zaterdag recordwarme 29ste juni

Hittegolf
Juni 2019 eindigt met een hittegolf. Zondag, de laatste dag van de maand, werden maxima van 28 tot 30 graden gehaald in Limburg. Maandag, de eerste dag van juli, wordt het misschien nog 25 graden, maar mogelijk duikt de temperatuur daar ook al net onder. Ook dinsdag en woensdag worden de 25 graden die nodig zijn voor een hittegolf niet meer gehaald.

Vanaf donderdag wordt het weer warmer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen