Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw weekmarkt Maastricht maar flink afgeslankt

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 15:13

De weekmarkt in Maastricht is terug na twee weken te zijn weggeweest, maar van een echte markt valt nauwelijks te spreken. Geen 40 marktkramen, maar slechts 7.

Net als zoveel markten in Nederland werd die in Maastricht enkele weken geleden verboden vanwege het coronavirus.

Levensbehoeften
Deze week kregen de handelaren weer groen licht, maar dan alleen de foodsector. Van de gebruikelijke 40 kramen op woensdag, keerden er woensdag 7 terug op de markt. Voorzitter Hannie Heine van de Limburgse afdeling van de Vereniging voor Ambulante Handel is blij. "Voor de burgers van Maastricht is het belangrijk dat de mensen op de markt weer aan hun eerste levensbehoeften kunnen komen." Heine stelt tevreden vast dat de bezoekers zich keurig aan de regels houden. Zo zijn er lange rijen bij de bakkerskraam, maar dan vooral omdat de klanten op anderhalve meter afstand van elkaar staan.

Video: L1

Controle
Wethouder Vivian Heijnen stelt dat ook gerust. Ze zegt wel dat er vanuit de gemeente ook gecontroleerd wordt. "Er zijn drie marktmeesters die een oogje in het zeil houden en mensen aanspreken waar nodig." Over de actie van de Belgische buurgemeente Lanaken houdt ze zich op de vlakte. Die gemeente sluit de grensovergang bij Smeermaas om te voorkomen dat Belgen naar de Maastrichtse markt gaan. "Het is juist goed dat mensen in deze tijd niet gaan reizen, de markt is er juist voor de Maastrichtenaren."

Lees ook: Betonblokken op Belgische grens tijdens markt Maastricht

Keurig
Hoewel een stuk minder kramen dan normaal trekt de markt toch veel klanten. Ze willen ook een signaal afgeven. "We zullen toch moeten eten", reageert een klant. "En als we op deze manier de marktlui kunnen steunen, dan moeten we dat toch doen." Een andere klant zegt eerst te hebben gekeken of andere klanten wel genoeg afstand hielden. "Maar iedereen staat keurig in de rij op gepaste afstand, en dus besloot ik ook bij de bakker op de markt te kopen."

België boos
Burgemeester Marino Keulen van Lanaken is boos dat er in Maastricht opnieuw markt wordt gehouden. Hij heeft gebeld met zijn collega Annemarie Penn van Maastricht om zijn ongenoegen te uiten. Lanaken heeft betonblokken geplaatst om te voorkomen dat Belgen naar Maastricht afreizen en daar corona oplopen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen