Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw vaten met chemicaliën gedumpt

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 9:03

In het buitengebied van Neer zijn vrijdagmorgen zestien vaten met nog onbekende chemicaliën gevonden.

De blauwe tonnen met vermoedelijk drugsafval werden even na 7:00 uur gevonden aan de Kanaaldijk.

Leeggelopen
De vaten van 200 liter lagen kriskras door elkaar. Tien van de vaten waren nog vol, zes andere waren volledig leeggelopen. Ook zijn er vaten in het kanaal terechtgekomen. Het afval is volgens de brandweer afkomstig van de productie van synthetische drugs. Een afvalverwerker wordt ingeschakeld om de vaten op te ruimen.

Video: Fer Traugott

Niet drinken
Het Waterschap Limburg waarschuwt boeren voorlopig dieren niet uit de beek de Neer te laten drinken. De gemeente Leudal en het waterschap houden de kwaliteit van het water van de beek in de gaten.

Schering en inslag
Het is al de vierde keer binnen een week dat de brandweer van Midden- en Noord-Limburg wordt ingeschakeld voor zo'n afvaldumping. In Meterik, Lottum en Venlo was het de afgelopen dagen ook al raak.

Lees ook: Tientallen jerrycans gedumpt bij kinderboerderij

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen