Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw tijgermug aangetroffen in Weert

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 10:14

Op industrieterrein Leuken-Noord in Weert is dinsdag een volwassen tijgermug aangetroffen.

Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bevestigd. De komende dagen voert de NVWA extra controles uit in de buurt om te kijken of daar nog meer Aziatische tijgermuggen zijn. Bedrijven en omwonenden worden door de NVWA op de hoogte gebracht.

Dodelijke ziektes
De Aziatische tijgermug kan dodelijke ziektes als knokkelkoorts en het zika-virus overbrengen. De kans dat de tijgermug in Weert die ziektes bij zich draagt, is volgens de NVWA verwaarloosbaar.

Aziatisch transport
De Aziatische tijgermug komt in Weert sinds 2010 voor en de NVWA bestrijdt het insect sindsdien. Waarschijnlijk is het dier destijds meegekomen met een transport uit Azië.

Lees ook: Bestrijding tijgermug Weert nog steeds nodig

Vallen
De NVWA heeft in Weert tientallen vallen staan om tijgermuggen te vangen. "We verwijderen broedplaatsen en zetten indien nodig een gif in", zegt de woordvoerder.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen