Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw tijgermug aangetroffen in Weert

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 10:14

Op industrieterrein Leuken-Noord in Weert is dinsdag een volwassen tijgermug aangetroffen.

Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bevestigd. De komende dagen voert de NVWA extra controles uit in de buurt om te kijken of daar nog meer Aziatische tijgermuggen zijn. Bedrijven en omwonenden worden door de NVWA op de hoogte gebracht.

Dodelijke ziektes
De Aziatische tijgermug kan dodelijke ziektes als knokkelkoorts en het zika-virus overbrengen. De kans dat de tijgermug in Weert die ziektes bij zich draagt, is volgens de NVWA verwaarloosbaar.

Aziatisch transport
De Aziatische tijgermug komt in Weert sinds 2010 voor en de NVWA bestrijdt het insect sindsdien. Waarschijnlijk is het dier destijds meegekomen met een transport uit Azië.

Lees ook: Bestrijding tijgermug Weert nog steeds nodig

Vallen
De NVWA heeft in Weert tientallen vallen staan om tijgermuggen te vangen. "We verwijderen broedplaatsen en zetten indien nodig een gif in", zegt de woordvoerder.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen