Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg

Geplaatst opdonderdag 29 juni 2017 - 15:58

De politie heeft een terreurverdachte opgepakt in Brunssum.

Het gaat om een 38-jarige Syriër uit Brunssum. De asielzoeker wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De politie nam in zijn woning een laptop, meerdere mobiele telefoons en andere gegevensdragers in beslag.

Geen wapens of explosieven
De man werd vrijdag al opgepakt, maakt het Openbaar Ministerie donderdag bekend. Het OM doet verder onderzoek naar de man. De man werd aangehouden na onderzoek door veiligheidsdienst AIVD. De politie heeft geen wapens of explosieven gevonden.

Reactie burgemeester
Volgens burgemeester Luc Winants van Brunssum is er geen relatie tussen de verdachte en de noodopvang voor vluchtelingen in Brunssum. De verdachte zou daar nooit hebben gezeten. De aanhouding verliep snel en heeft niet tot opschudding in de buurt geleid. Burgemeesters worden in dit soort situaties kort voor de aanhouding gewaarschuwd.

Meerdere verdachten
Eind vorige week werd een achttienjarige vrouw uit Wanssum vastgezet. Zij werd al eerder opgepakt, maar was onder voorwaarden vrijgelaten. Haar aanhouding was bij een drukbezochte moskee, maar donderdag werd gemeld dat haar aanhouding losstaat van de moskee. Eerder werd ook een man van 28 jaar in Heerlen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terreurplannen.

Lees ook: Moskee 'vrijuit' bij aanhouding terreurverdachte

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie jaar cel geëist tegen Maastrichtse terreurverdachte
'Hoofdkwartier Brunssum doelwit moslimterroristen'
'Moskee Brunssum weet niks van terreurdreiging'
Opgepakte Syriër uit Brunssum geen terreurverdachte meer
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen