Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg

Geplaatst opdonderdag 29 juni 2017 - 15:58

De politie heeft een terreurverdachte opgepakt in Brunssum.

Het gaat om een 38-jarige Syriër uit Brunssum. De asielzoeker wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De politie nam in zijn woning een laptop, meerdere mobiele telefoons en andere gegevensdragers in beslag.

Geen wapens of explosieven
De man werd vrijdag al opgepakt, maakt het Openbaar Ministerie donderdag bekend. Het OM doet verder onderzoek naar de man. De man werd aangehouden na onderzoek door veiligheidsdienst AIVD. De politie heeft geen wapens of explosieven gevonden.

Reactie burgemeester
Volgens burgemeester Luc Winants van Brunssum is er geen relatie tussen de verdachte en de noodopvang voor vluchtelingen in Brunssum. De verdachte zou daar nooit hebben gezeten. De aanhouding verliep snel en heeft niet tot opschudding in de buurt geleid. Burgemeesters worden in dit soort situaties kort voor de aanhouding gewaarschuwd.

Meerdere verdachten
Eind vorige week werd een achttienjarige vrouw uit Wanssum vastgezet. Zij werd al eerder opgepakt, maar was onder voorwaarden vrijgelaten. Haar aanhouding was bij een drukbezochte moskee, maar donderdag werd gemeld dat haar aanhouding losstaat van de moskee. Eerder werd ook een man van 28 jaar in Heerlen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terreurplannen.

Lees ook: Moskee 'vrijuit' bij aanhouding terreurverdachte

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie jaar cel geëist tegen Maastrichtse terreurverdachte
'Hoofdkwartier Brunssum doelwit moslimterroristen'
'Moskee Brunssum weet niks van terreurdreiging'
Opgepakte Syriër uit Brunssum geen terreurverdachte meer
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen