Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw taakstraffen in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 14:17

De rechtbank in Maastricht heeft drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak taakstraffen variërend van 180 tot 240 uur opgelegd.

Ook kregen zij één dag gevangenisstraf. Tegen het drietal waren celstraffen tussen de acht maanden en één jaar geëist door het OM.

De langste werkstraf, 240 uur, was voor een 33-jarige Belg. Hij verklaarde wel een afspraak met het meisje te hebben gemaakt, maar geen seks met haar te hebben gehad. Een man van 30 uit Simpelveld en een 40-jarige Zwollenaar kregen 180 uur werkstraf. De Simpelveldenaar gaf de feiten toe en heeft inmiddels een financiële regeling getroffen met Kimberly. De man uit Zwolle bekende ook, maar dacht dat ze meerderjarig was.

Nog één
In totaal moeten 29 verdachten voor de rechter verschijnen in deze zaak, omdat zij betaalde seks zouden hebben gehad met Kimberly. Het meisje was 16 jaar toen zij eind vorig jaar tegen betaling seks had met tientallen mannen in een Valkenburgs hotel. Eerder werd haar loverboy, Armin A., tot twee jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.

In 28 gevallen is nu uitspraak gedaan, één zaak is aangehouden en wordt op een later, nog onbekend tijdstip behandeld.

Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.

Lees hier alles over de Valkenburgse zedenzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Eis: Cel en werkstraf klant Valkenburgse zedenzaak
Integriteitsonderzoek om gelekte app hoofdofficier
Weer celstraffen geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen