Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw taakstraffen in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 14:17

De rechtbank in Maastricht heeft drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak taakstraffen variërend van 180 tot 240 uur opgelegd.

Ook kregen zij één dag gevangenisstraf. Tegen het drietal waren celstraffen tussen de acht maanden en één jaar geëist door het OM.

De langste werkstraf, 240 uur, was voor een 33-jarige Belg. Hij verklaarde wel een afspraak met het meisje te hebben gemaakt, maar geen seks met haar te hebben gehad. Een man van 30 uit Simpelveld en een 40-jarige Zwollenaar kregen 180 uur werkstraf. De Simpelveldenaar gaf de feiten toe en heeft inmiddels een financiële regeling getroffen met Kimberly. De man uit Zwolle bekende ook, maar dacht dat ze meerderjarig was.

Nog één
In totaal moeten 29 verdachten voor de rechter verschijnen in deze zaak, omdat zij betaalde seks zouden hebben gehad met Kimberly. Het meisje was 16 jaar toen zij eind vorig jaar tegen betaling seks had met tientallen mannen in een Valkenburgs hotel. Eerder werd haar loverboy, Armin A., tot twee jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.

In 28 gevallen is nu uitspraak gedaan, één zaak is aangehouden en wordt op een later, nog onbekend tijdstip behandeld.

Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.

Lees hier alles over de Valkenburgse zedenzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Eis: Cel en werkstraf klant Valkenburgse zedenzaak
Integriteitsonderzoek om gelekte app hoofdofficier
Weer celstraffen geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen