Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw taakstraffen in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 14:17

De rechtbank in Maastricht heeft drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak taakstraffen variërend van 180 tot 240 uur opgelegd.

Ook kregen zij één dag gevangenisstraf. Tegen het drietal waren celstraffen tussen de acht maanden en één jaar geëist door het OM.

De langste werkstraf, 240 uur, was voor een 33-jarige Belg. Hij verklaarde wel een afspraak met het meisje te hebben gemaakt, maar geen seks met haar te hebben gehad. Een man van 30 uit Simpelveld en een 40-jarige Zwollenaar kregen 180 uur werkstraf. De Simpelveldenaar gaf de feiten toe en heeft inmiddels een financiële regeling getroffen met Kimberly. De man uit Zwolle bekende ook, maar dacht dat ze meerderjarig was.

Nog één
In totaal moeten 29 verdachten voor de rechter verschijnen in deze zaak, omdat zij betaalde seks zouden hebben gehad met Kimberly. Het meisje was 16 jaar toen zij eind vorig jaar tegen betaling seks had met tientallen mannen in een Valkenburgs hotel. Eerder werd haar loverboy, Armin A., tot twee jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.

In 28 gevallen is nu uitspraak gedaan, één zaak is aangehouden en wordt op een later, nog onbekend tijdstip behandeld.

Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.

Lees hier alles over de Valkenburgse zedenzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Eis: Cel en werkstraf klant Valkenburgse zedenzaak
Integriteitsonderzoek om gelekte app hoofdofficier
Weer celstraffen geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen