Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw stankoverlast in Venlo: brandweer doet onderzoek

Geplaatst opzaterdag 13 maart 2021 - 9:51

De brandweer is zaterdagochtend uitgerukt voor stankoverlast in de Maasstraat in Venlo. In de hele winkelstraat is een sterke gaslucht te ruiken. Er werden daarom ter plaatse metingen gedaan.

De hevige regenval van vrijdagavond en zaterdagochtend zorgt volgens de gemeente Venlo voor de rioollucht die, net als twee weken geleden, voor stankoverlast zorgt in het centrum van Venlo. De gaslucht is ongevaarlijk, meldt de gemeente.

Metingen
De 'gaslucht' is duidelijk te ruiken op de Prinsessesingel en de Maasstraat. De brandweer deed daarom zaterdagochtend bij meerdere putdeksels in het centrum van Venlo onderzoek. Wat exact voor deze stank zorgt, is nog altijd niet bekend.

Twee weken geleden was er op dezelfde plek een vergelijkbare gaslucht te ruiken. Toen bleek al snel dat het niet om aardgas ging. De stank werd ook niet veroorzaakt door het coaten van rioleringsbuizen. De lucht bleef toen enkele dagen in de omgeving hangen.

Lees ook: Vreemde lucht Venlo was geen gas, maar ook geen coating

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen