Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw spoedprocedure tegen kap Sterrebos bij Nedcar

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 13:54

Stichting De Groene Sporenwolf stapt opnieuw naar de rechter om de kap van het Sterrebos tussen Nieuwstadt en Holtum tegen te houden. 

De Provincie Limburg en Nedcar willen vanaf 8 november beginnen met de kap van meer dan de helft van dat bos, zodat de autofabriek een tweede productielijn kan optuigen. Daar is voor zover bekend nog geen nieuw klant voor gevonden.

Eerdere spoedprocedure
De Raad van State boog zich in juni ook al over een spoedprocedure van De Groene Sporenwolf om de kap tegen te houden. De hoogste bestuursrechter van ons land besliste toen dat er geen spoed was, omdat er nog geen Wnb-ontheffing was verleend om dieren te mogen doden en bomen te kappen. Vlak na de uitspraak in die spoedprocedure verleende de Provincie Limburg wel die ontheffing, waardoor het actiecomité het nu weer opnieuw probeert.

Onomkeerbaar besluit
De Groene Sporenwolf spande in februari ook een beroepsprocedure aan bij de Raad van State tegen het hele uitbreidingsplan van Nedcar. De stichting wil met deze nieuwe spoedprocedure voorkomen dat het bos straks in november al met de grond gelijk wordt gemaakt, terwijl de rechter nog niet heeft gekeken naar het beroep tegen het uitbreidingsplan.

Mocht de rechter het beroep uit februari pas na november behandelen, en de uitspraak is in het voordeel van De Groene Sporenwolf, dan zijn grote delen van het Sterrebos waarschijnlijk al gekapt. Dat noemt het actiecomité een onomkeerbaar besluit.

Stikstof
Stichting De Groene Sporenwolf liet eerder al weten goede hoop te hebben om te winnen in de beroepsprocedure vanwege mogelijke verkeerde stikstofberekeningen in de uitbreidingsplannen van Nedcar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen