Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Opnieuw slechte cijfers voor Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 9:13

Vliegveld Maastricht Aachen Airport heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw minder passagiers verwerkt dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Minder vracht
De luchthaven is daarmee het enige vliegveld van Nederland dat minder reizigers te verwerken kreeg. Ook het vrachtvervoer in Beek zit flink in de min. Ten opzichte van een jaar eerder daalde die sector met liefst 23 procent.

Slechte cijfers
De slechte cijfers zijn bepaald geen novum voor Maastricht Aachen Airport. Het aantal passagiers dat in Beek het luchtruim kiest, neemt al zes kwartalen op rij af, mede door het wegvallen van een aantal vliegbestemmingen.

10,5 miljoen
Maastricht Aachen Airport is sinds de zomer van 2014 eigendom van de provincie. Vorige week stemde het Limburgs parlement nog in met een forse opknapbeurt van de luchthaven. Dat gaat de provincie 10,5 miljoen euro kosten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Forse groei passagiers en luchtvracht op vliegveld Beek
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen