Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw schade aan daken door landende vliegtuigen MAA

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 9:26

Ondanks verschillende pogingen van Maastricht Aachen Airport (MAA) om de overlast te verkleinen, blijven landende vliegtuigen schade veroorzaken aan daken rond de luchthaven.

Maandag werden een kleine honderd dakpannen van een schuur in Beek geblazen, toen een Boeing 777 vanuit het noorden de landing inzette.

Overkant
"Niemand is gewond geraakt, maar we zitten best vaak op de plek waar de dakpannen terechtkwamen", vertelt bewoonster Marjo Schoutrop. Drie weken geleden werden ook bij het leegstaande Auwt Patronaat, tegenover de hoeve van Schoutrop, ook al pannen weggeblazen.

Luchtverkeersleiding
Maastricht Aachen Airport heeft Luchtverkeersleiding Nederland onlangs gevraagd of de landingsroutes aangepast kunnen worden om schade in de toekomst te voorkomen. Eerder dit jaar kondigde de luchthaven ook al een nieuw onderzoek aan naar het fenomeen, waarbij de luchtstroom achter landende vliegtuigen zo sterk is dat op de grond dakpannen los komen te liggen.

Lees ook: Nieuw onderzoek rondvliegende dakpannen MAA

Het dak van Schoutrop is nog niet gerepareerd, omdat de door Maastricht Aachen Airport ingehuurde dakdekkers het beschadigde dak nog niet op kunnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen