Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw schade aan daken door landende vliegtuigen MAA

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 9:26

Ondanks verschillende pogingen van Maastricht Aachen Airport (MAA) om de overlast te verkleinen, blijven landende vliegtuigen schade veroorzaken aan daken rond de luchthaven.

Maandag werden een kleine honderd dakpannen van een schuur in Beek geblazen, toen een Boeing 777 vanuit het noorden de landing inzette.

Overkant
"Niemand is gewond geraakt, maar we zitten best vaak op de plek waar de dakpannen terechtkwamen", vertelt bewoonster Marjo Schoutrop. Drie weken geleden werden ook bij het leegstaande Auwt Patronaat, tegenover de hoeve van Schoutrop, ook al pannen weggeblazen.

Luchtverkeersleiding
Maastricht Aachen Airport heeft Luchtverkeersleiding Nederland onlangs gevraagd of de landingsroutes aangepast kunnen worden om schade in de toekomst te voorkomen. Eerder dit jaar kondigde de luchthaven ook al een nieuw onderzoek aan naar het fenomeen, waarbij de luchtstroom achter landende vliegtuigen zo sterk is dat op de grond dakpannen los komen te liggen.

Lees ook: Nieuw onderzoek rondvliegende dakpannen MAA

Het dak van Schoutrop is nog niet gerepareerd, omdat de door Maastricht Aachen Airport ingehuurde dakdekkers het beschadigde dak nog niet op kunnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen