Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw rijen met Duitsers voor grens bij Roermond

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 13:45

Voor de grensovergangen bij Roermond en Vlodrop stonden zaterdag rond 13:00 uur opnieuw rijen Duitse automobilisten te wachten voor controles door de marechaussee. Die vraagt hun of ze dringend in Nederland moeten zijn. Als dat niet zo is, wordt de Duitsers vriendelijk verzocht om te keren.

Sommigen doen dat, maar anderen rijden door. De grenzen zijn tenslotte niet gesloten en de marechaussee mag de Duitsers de toegang niet verbieden.

De meeste Duitsers zeggen dat ze in Limburg boodschappen willen doen, of naar hun boot of camping willen gaan. Maar er zijn ook oosterburen die hun hond in Limburg willen uitlaten. Vooral de automobilisten die van ver komen, zijn niet genegen om te keren na de lange reis.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord is het aantal Duitsers dat de grens over trekt vele malen minder dan voor de coronacrisis. "De rijen auto's ontstaan doordat er controle is", aldus deze woordvoerder. "Het gaat om het totale aanbod en dat is vele malen lager dan normaal op een zaterdag."

Volgens deze woordvoerder is het niet druk in Venlo, ook niet op plekken waar normaal veel Duitsers komen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen